Prosinec se už tradičně nesl v duchu nadcházejících vánočních svátků, děti netrpělivě odpočítávaly každý den adventního kalendáře, který je měl přiblížit k Štědrému dni.

     Hned 1. prosince doprovodil svým vystoupením soubor Valašenka rozsvěcování vánočního stromu ve Vidči.    

     4. prosince se vydali do Lešné u Valašského Meziříčí žáci první a druhé třídy s paními učitelkami Dagmar Plesníkovou a Dagmar Hladkou. Ve vánočně vyzdobeném místním zámku se dozvěděli něco o vánočních zvycích a světcích, kteří jsou spojeni s prosincem a Vánocemi, prohlédli si také dřevěné betlémy a ve vánoční dílně odlévali olovo a vytvářeli svíčky z včelího vosku.

     Na 5. prosinec si nachystali žáci 9. třídy mikulášský program a úkoly pro mladší žáky naší školy, deváťáci zavítali také do školky. Žáci 9. třídy měli krásné kostýmy a děkujeme jim tímto, že nás naladili na předvánoční čas.

     Stejně jako minulý měsíc naši třeťáci, tak 6. prosince žáci 1. a 2. třídy změřili své síly s okolními školami v turnaji v miniházené v Zubří. Cílem nebylo umístit se, ale zahrát si, proto všem žákům byly za jejich vynikající výkony odměnou sladkosti.

     7. prosince besedovaly hned dvě třídy v místní knihovně. Poprvé navštívili knihovnu naši prvňáčci v doprovodu paní učitelky Dagmar Plesníkové. Paní knihovnice si pro ně připravila povídání o knize „Kamil neumí létat“. V tentýž den byli v knihovně i žáci 3. třídy s paní učitelkou Vladislavou Slámovou. Beseda pro ně byla zaměřena na strašidelné bytosti dle knihy „O stodolovém mistru“.

     12. prosince navštívili žáci 8. a 9. třídy s paní učitelkou Alenou Cábovou a panem učitelem Markem Janovským Beskydské divadlo v Novém Jičíně, aby zde zhlédli klasickou komedii francouzského dramatika Moliéra „Lakomec“ v podání hostujícího pražského Divadla Radka Brzobohatého.

     Na 17. prosinec pozvala paní učitelka Alena Cábová do 8. třídy Vanetu Zvoníčkovou z valašskomeziříčského Klubu Most, která se v besedě s názvem „Kreativní myšlení“ snažila přimět žáky dívat se na svět a přemýšlet o věcech trochu jinak, zkrátka kreativně.

     18. prosince uspořádali pro celou školu a rodinné příslušníky druháci s paní učitelkou Dagmar Hladkou vánoční jarmark, na němž prodávali sladké a slané dobroty a také různé dekorace a výrobky. Výtěžek z této akce putoval jako sponzorský dar pro pavilon lachtanů v ZOO Lešná.

     Další charitativní akce proběhla také ve 4. třídě. Paní učitelka Jana Vlčková zapojila čtvrťáky do akce „Krabice od bot“. Děti tak udělaly radost jiným potřebným dětem tím, že je obdarovaly různými hračkami, sladkostmi, školními potřebami, ty pak dárkově zabalily do krabice od bot a přes paní Vanduchovou předaly na sběrné místo.

     Příjemné dopoledne prožili 18. prosince žáci 1. třídy s paní učitelkou Dagmar Plesníkovou. Díky sponzorskému daru jedněch rodičů si mohli užívat v rožnovských Pohádkových lázních.

     Již koncem listopadu a v průběhu prosince mohli hlavně starší žáci naší školy navštívit v místním kulturním domě výstavu věnovanou československé státnosti, kterou zorganizovala paní učitelka Vladimíra Mertová.

     21. prosince proběhly ve škole vánoční třídnické hodiny s předáváním přání a vánočních dárků a pak už se žáci i ostatní zaměstnanci školy rozprchli užít si vánočních prázdnin v kruhu svých nejbližších.

Sdílet: