Měsíc únor rozjel druhé pololetí školního roku na plné obrátky. Přestože to byl krátký měsíc, nejenom počtem dnů, ale také díky jednodenním pololetním a týdenním jarním prázdninám, stihli jsme zrealizovat pár aktivit a také se zúčastnit soutěží.

     Okresní kolo matematické olympiády pro mladší žáky sice proběhlo ve Vsetíně už 30. ledna, ale  s výsledky jsme byli seznámeni až začátkem února. Této soutěže se zúčastnili svěřenci paní učitelky Pavly Smílkové, Jaroslav Mandula, Jakub Pavlíček a Viktorie Onderková (všichni 5. třída). Jaroslav Mandula se se svými matematickými dovednostmi propočítal na krásné 3. místo. Jarkovi gratulujeme a všem zmíněným účastníkům děkujeme za reprezentaci školy.

     Protože letošní sněhová nadílka přála zimním radovánkám, využívali toho žáci 1. stupně a chodili se svými třídními učitelkami do přírody bobovat.

     Další, už tradiční akcí, která souvisí se zimou a sněhem, byl lyžařský výcvikový kurz pro žáky 7. ročníku. Probíhal od 11. do 15. února v lyžařském areálu Ski Kyčerka ve Velkých Karlovicích, žáci dojížděli denně       a na svahu se jim coby instruktoři věnovali pan učitel Marek Janovský a paní učitelka Šárka Pavlíčková. Celý výcvik byl hodnocen jak ze strany žáků, tak ze strany instruktorů jako velmi vydařený, a to díky skvělým sněhovým podmínkám a také díky slušnému a disciplinovanému chování všech žáků.

     14. února navštívila naše prvňáčky společnost DM drogerie s preventivním programem „Veselé zoubky“. Děti se dozvěděly užitečné informace o ústní hygieně, plnily zábavné úkoly a jako odměnu dostaly balíčky s potřebami pro ústní hygienu.

     15. února přišla do 1. a 2. třídy paní chovatelka Jana Bolfová se svým pejskem – flat coated retrieverem    a povídala dětem o správném chování k pejskům. Retriever Romeo, který je veden jako canisterapeutický pes, zase dětem předvedl, jak je poslušný a vzorně plní povely své paničky.

      19. února nás v okresním kole olympiády v anglickém jazyce vzorně reprezentovala Kristýna Mandulová (8. třída) a 20. února obsadili každý ve své kategorii krásné 5. místo v okresním kole olympiády v zeměpise Adam Merta (6. třída) a Hynek Kraus (8. třída). Gratulujeme!

     21. února doprovodily paní učitelky Dagmar Hladká a Šárka Pekařová naše nadějné recitátory, kteří postoupili z kola školního, do okresního kola recitační soutěže do Rožnova p. R. Svým recitátorským uměním naši školu pěkně reprezentovaly Aneta Randusová a Lilee Olga Parks (obě 5. třída) a Adéla Bařinová a Martina Hajná (obě 7. třída).

Sdílet: