Ve čtvrtek  30. 5. 2019 jsme jeli 3. a 5. třída společně na výlet. Vyrazili jsme autobusem již v 7 hodin ráno. Jako první jsme si prohlédli Zámek Kunín, kde jsme si také vyzkoušeli divadelní  kostýmy a prohlédli si velké množství nádherných loutek. V zámecké zahradě jsme opékali špekáčky.

Následoval přesun do Nového Jičína do Muzea klobouků, kde jsme si mohli vyrobit klobouček podle své fantazie a spoustu klobouků si zároveň vyzkoušeli. Potom nás čekala expozice generála Laudona, kde jsme stříleli z děla.

Posledním cílem bylo Muzeum  Tatra v Kopřivnici, které je plné krásných aut, motorek, nákladních aut a motorů. Na památku jsem si koupil plakát a hrnek s Tatrovkou. Výlet jsem si moc užil.

Matěj Randýsek, 3. třída

Poslední zastávka bylo muzeum Tatra. Zde to bylo nejlepší, protože jsem si tam koupila deníček turistiky, 3 vizitky a pohlednici pro bratra. Počasí nám vyšlo až na pár kapek ke konci, ale i tak byl výlet super!!!!!!

Anežka Špaková, 3. třída

V kloboukovém muzeu jsme si mohli vyrobit svůj malý klobouček, vyzkoušet a vyfotit se v nesmírném množství klobouků různých tvarů a barev. Také jsme viděli film o generálu Laudonovi, stříleli z kanónu a viděli různé zbraně a brnění, které si zkoušeli hlavně naši kluci – bojovníci. Výlet se mi moc líbil.

Veronika Jurčová, 3. třída

Mgr. Vlaďka Slámová a Mgr. Pavla Smílková

Sdílet: