V pondělí, dne 14. října zavítal mezi žáky 2. a 3. třídy krajský koordinátor pro bezpečnost silničního provozu pan Zdeněk Patík. Jeho návštěva mezi dětmi na naší škole nebyla první, a proto se děti na tuto besedu s ním velmi těšily. Jedním z hlavních cílů BESIP je bezpečnost na přechodech, přejezdech, jak být viděn, jak předcházet nehodám a v tomto duchu pan Patík se žáky besedoval. Navíc ještě s humorem jemu vlastním, přirozenou autoritou, ale také patřičnou odborností. Zde je pár postřehů dětí z této krásné besedy. Věříme, že si pan Patík najde ještě čas a na jaře si probereme společně cyklisty v provozu. Děkujeme za tuto poutavou besedu a za jeho čas věnovaný dětem.                                                

Třídní učitelky 2. a 3. třídy- Mgr. Dagmar Plesníková  a Mgr. Dagmar Hladká

Dne 14.10. k nám do školy přijel pan Patík ze Zlína. Navštívil naši třídu proto, aby nás poučil o základních pravidlech silničního provozu. Vysvětloval nám význam barev na semaforu a ukázal, jak máme správně sedět v autě. Na závěr jsme si to vyzkoušeli, když někteří dělali auta, jiní semafory a chodce. Moc se mi to líbilo, bylo to pro nás poučné.

Štěpán Chlevišťan – 3. třída

Pan Patík nám přednášel o bezpečnosti v dopravě, na televizoru nám promítal, co se stane s dítětem nepřipoutaným bezpečnostním pásem v autě při autonehodě. Také nám připomněl význam dětské autosedačky. Přednáška byla zajímavá a poučná a tato bezpečnostní pravidla bychom si měli připomínat.

Petr Divín – 3. třída

V pondělí byl u nás ve třídě pán z dopravy. Vysvětloval nám, jak se máme chovat na silnici. Například, jak se rozhlédnout, jak se připoutat v autě, jak vystupovat a jak mít na sobě reflexní prvky.

Tobiáš Kulišťák – 3. třída

Taky jsme si předvedli několik zajímavých ukázek, např. chůzi po levé straně vozovky a jak se máme rozhlížet. Moc se mi to líbilo.

Sofie Šenová – 3. třída

Pan Patík nám na konci hodiny dal svítící medvídky. Hodina se mi moc líbila.

Alžběta Juříčková – 3.třída

V pondělí za námi až ze Zlína přijel pán, se kterým jsme si povídali, jak správně jezdit v autě, vystupovat z autobusu i auta. Ukázal nám i různé nebezpečné situace – třeba, když se při přecházení cesty nerozhlédneme. Zahráli jsme si i situace, jak se chovat na silnici.

Denisa Hurtíková – 3. třída

Sdílet: