Na konci května se žáci 5. třídy vydali na dvoudenní exkurzi do Prahy. Po příjezdu jsme zavítali k Letohrádku královny Anny a nádhernými královskými zahradami k Pražskému hradu, kde na nás čekal průvodce, který nám přiblížil historii Chrámu sv. Víta a Starého královského paláce. Navštívili jsme také Zlatou uličku a věž Daliborku. Poté naše kroky vedly na Petřín. Zde jsme si prohlédli Petřínskou rozhlednu a svezli jsme se z Petřína lanovkou. Dalším bodem programu byl Karlův most a Kampa. Nemohlo chybět ani občerstvení v McDonaldu. Přesto, že nebyla v plánu návštěva Divadla Lucie Bílé, nápad paní ředitelky nás na toto místo zavedl a měli jsme štěstí. Zpěvačka Lucie Bílá nás zde mile překvapila, popovídala si s námi a společně jsme se vyfotili. To byl pro mnohé děti ten největší zážitek prvního dne. Na ubytovně jsme si všichni odpočinuli a ráno jsme opět vyrazili poznávat další krásy Prahy.

Na Staroměstském náměstí jsme si prohlédli radnici s orlojem a vydali se do Galerie ocelových figurín. Jelikož jde o interaktivní muzeum, děti si ho pořádně užily a byly z něj nadšené. Prašná brána, Obecní dům, ovocný trh a Stavovské divadlo, to byly další památky, které jsme si prohlédli. Poslední naše kroky vedly na Václavské náměstí, které jsme si prošli a vydali se do Národního muzea. Tady byl připraven program „Od pravěku po mamuty“, který se všem velmi líbil.
Děti byly z exkurze nadšené a já je musím moc pochválit za bezproblémový průběh celé akce. Také bych chtěla poděkovat paní ředitelce Evě Mandulové a paní zástupkyni Šárce Pavlíčkové za pomoc při organizaci i samotné exkurzi.

Pavla Smílková, třídní učitelka 5. třídy



Sdílet: