(5denní metodický kurz v Itálii)

Ve dnech 18. až 22. července jsem se v rámci programu Erasmus + (KA 122-SCH- Short-term projects for mobility of learners and staff in school education) zúčastnila metodického kurzu „Project and Competence Based Learning: effective methods and tools“. Jedná se o jeden ze tří kurzů určených pro zaměstnance naší školy, které jsou součástí projektu „How to become a better teacher“ (Jak se stát lepším učitelem).

Kurz proběhl v období 18. až 22. července v italské Tropee. Během pěti dnů jsme se seznámili se základními principy různých metod výuky (např. blended learning – využití různých online nástrojů, kombinace e-learningu a prezenční výuky, flipped classroom – obrácená role učitele a žáků, cooperative learning – kooperativní učení atd). V rámci hodin jsme se seznámili nejen s teorií, ale také s příklady z praxe. Sami jsme měli prostor vyzkoušet si mnohé online nástroje a aplikace.

V kurzu se nás sešlo asi 20 pedagogů z různých států Evropy. Měli jsme možnost porovnat systémy vzdělávání spolu se zkušenostmi a problémy, které jako učitelé musíme v rámci školního vzdělávání řešit.

Mgr. Šárka Pavlíčková


Sdílet: