Jako již tradičně se žáci naší školy zúčastnili přírodovědné soutěže Jaloveček pořádané Muzeem regionu Valašska ve Vsetíně. V letošním jarním kole, jehož téma bylo Ze života hmyzu, poměřili naši malí i větší přírodovědci své znalosti s ostatními soutěžícími z regionu Valašska.

Soutěž probíhala formou ověřovacího testu z teoretických přírodovědných znalostí z oblasti zkoumání hmyzu, praktické poznávací části soutěže konané v prostorech expozic Muzea regionu Valašsko a výtvarné dílny.

Naši školu reprezentoval za první stupeň tým Medvědi ve složení Karel Šimurda, Vítek Boček – kapitán týmu, Filip Kuběja a Matěj Zátorský.
Čest druhého stupně naší školy hájil již ověřený tým 1, 2, 3, 4 tvořený Míšou Urbanovou, Zuzanou Jurčovou, Šárkou Dobešovou a Jarkem Mandulou – kapitánem týmu.

Jak se naším zástupcům na jarním Jalovečku vedlo? Tým Medvědů po urputném souboji ve velké konkurenci 17 týmů obsadil pěkné 7. místo s bodovým ziskem 97 bodů ze 131. Naši starší přírodovědci z týmu 1, 2, 3, 4 prokázali opět svou dominanci nejenom v přírodovědných soutěžích a s velkým náskokem před ostatními soutěžícími obsadili 1. místo.

Chtěl bych poděkovat našim žákům za reprezentaci školy, poděkovat jim za zápal pro hru a popřát stejně neutuchající zájem o přírodu i do budoucna.

Michal Modrlák



Sdílet: