Na konci měsíce března a na začátku dubna navštívilo naši školu 17 zahraničních učitelů a ředitelů z našich partnerských škol. Jednalo se o zástupce škol z Belgie (Zingem), Estonska (Libatse), Polska (Nagoszewo), Španělska (Aldaya), Bulharska (Tvarditsa), Řecka (Irakleio), Slovinska (Preserje) a Itálie (Gravina).

Tito učitelé si prohlédli nejen Základní a Mateřskou školu ve Vidči, ale také SUPŠS ve Valašském Meziříčí. Našim zahraničním partnerům se základní i mateřská škola velice líbila. Ocenili hlavně výzdobu a vybavení škol, dále pak práci učitelů na samotném projektu.

Kromě prohlídky škol navštívili tito učitelé např. Valašské Muzeum v přírodě, Štramberk a Technické muzeum v Kopřivnici.

Dne 1.dubna proběhlo představení  pořádané ke Dni učitelů, na jehož přípravě se podíleli téměř všichni učitelé školy. Vystoupily zde děti prvního i druhého stupně (pěvecké a taneční vystoupení), dále předvedly své pásmo zahraničních tanců děti mateřské školky no a závěr patřil folklornímu souboru Valašenka. Toto vystoupení bylo určeno jak pro zahraniční návštěvu, tak pro učitele, kteří už sice neučí, ale bez kterých by „duše“ naší školy nebyla takovou, jakou ji máme dnes. Na vystoupení byli pozváni také zástupci obce a rodiče.

Sdílet: