V pátek 22.10. jsme požádali vyučující o omluvení odpoledních hodin, vzali nabalené baťůžky a setkali se před školou, abychom vyrazili linkovým autobusem na Soláň, kde 30 dětem 1. – 8. třídy, které mají rády folklor, zajistila paní I. Mandlová ubytování. Chtěli jsme se během dvoudenního soustředění připravit na blížící se listopadové vystoupení.Protože cena nebyla nikterak vysoká, nečekali jsme žádný luxus. O to bylo větší naše překvapení. Čekaly nás nejen krásné, renovované pokoje se sprchovými kouty a WC, ale i příjemný, kamarádský personál. Cena 290Kč/ 90 Kč jsme hradili z fondu Valašenky/zahrnovala mimo ubytování na jednu noc i večeři, snídani, oběd a pitný režim, další svačinky pak zajistila paní Mandulová.

Ubytovali jsme se v útulných 1 – 4lůžkových pokojích s televizemi a hurá do práce.

Nejstarší skupinku si vzala p. uč. Smílková, střední a malé děti p. uč. Halamíková a paní I. Mandlová. Tančili a zpívali jsme až do svačinky a poté se spojili při nácviku venku, v krásném amfiteátru. Naše nadšení umocňovalo překrásné podzimní počasí. Večer nám na pomoc přijela p.ředitelka MŠ – H. Crhová.

Ráno,po dobré snídani, nás kromě spousty práce čekalo i milé překvapení. Kačenka Fryšarová z 2.tř. předvedla, co se pod vedením pana J.Cába naučila hrát na malý cimbál. A nebylo toho málo.

Rady p.Crhové pomohly opravovat chyby v některých tancích. Z provozních důvodů byl běd  již v 11hod. a hned poté jsme si,zase díky paní Mandulové, mohli jít zaplavat do bazénu v blízkém hotelu. Naši jídelnu zatím obsadili jiní hosté, a když jim Kačka zahrála, objevily se v košíčku i nějaké ty penízky.

Ani odpoledne nebylo bez překvapení. Přijeli se na nás podívat pan ředitel Chrástecký a paní  R Glosová.Hned jsme pana ředitele zapojili do našeho programu. Po svačince jsme si ještě zahráli nějaké hry, uklidili pokoje a ubírali se k autobusu.

Věřím, že kromě pocitu dobře odvedené práce, nám zůstanou hezké vzpomínky.

Sdílet: