V tomto školním roce slavil dětský folklorní soubor Valašenka 55. výročí svého vzniku. 
Přestože se děti snaží, vystupují jen ve svém okolí, např. při těchto příležitostech: přehlídka dětských souborů v Zubří, rožnovské jarmarky, soutěžní přehlídky ve Frenštátě p. Radh., vystoupení ve Valašském muzeu v přírodě v Rožnově p. Radh., vítání občánků, setkání s důchodci apod. Na jaře jsme se zúčastnili natáčení do celodenního pořadu o Vidči Českým rozhlasem Brno. 
Nyní se nám díky panu Mikulenkovi naskytla příležitost vystoupit i v zahraničí, na festivalu lidového umění v ukrajinské Koločavě. 
Účast na tomto festivalu organizuje a zaštiťuje Produkční agentura New Wind Production ve spolupráci se Spolkem přátel cestování na východ Quo Vehis, za podpory nadace Člověk v tísni a českých krajanských spolků působících na Ukrajině. 
Předpokládaná částka 3 000,- Kč na jednoho účastníka je pro děti vysoká. Obracíme se tedy na sponzory s prosbou o finanční podporu této zájmové dětské činnosti. Budeme se snažit reprezentovat naši obec, Valašsko, vlast. Po domluvě bychom se vystoupením v tamním domově důchodců podíleli i na charitativní činnosti. Prozatím bychom rádi poděkovali našemu OÚ za částku 5 000,- Kč a panu Mičkalovi za 2 000,- Kč. 
 

 Dobromila Halamíková

Sdílet: