Základní škola Vidče spolupracuje v rámci programu Comenius se zahraničními školami již několik let. Na konci loňské školního roku jsme byli opět společně úspěšní s projektem nazvaným Technosportkid(t) – neboli technika a sport v životě dětí. Tohoto projektu se účastní školy v Belgii, Polsku, Estonsku a Česku.

Na začátku října, v týdnu od 3. 10. do 9. 10. 2010 se v naší škole sešlo osm koordinátorů a učitelů zahraničních škol, kteří společně pracují na tomto projektu.

Hosty ve škole přivítal pan ředitel a poté se hosté pozdravili s učiteli (někteří se již vzájemně znají z předchozího projektu) a seznámili se s našimi novými učiteli. Prohlédli si podzimně vyzdobenou školu a navštívili některé třídy, kde odpovídali na zvídavé dotazy žáků.

Jsem ráda, že je také přijala a přivítala starostka obce, kde jsme si vzájemně stručně popovídali o chodu jednotlivých škol a propojení se zřizovateli škol.

Hlavním programem koordinátorů bylo naplánovat schůzky a náplň projektu v prvním (technika)  i druhém (sport) roce.

Protože tématem našeho projektu je technika a sport, chtěli jsme se něco přiučit o technice a  také si zasportovat.  V rámci technických dovedností jsme navštívili střední školy zaměřené na technické obory (ISŠ-COP a SPŠS ve Valašském Meziříčí), Technické muzeum v Kopřivnici, ani sportem jsme nepohrdli, absolvovali jsme lekce Bosu, Pilates a Flexibar. Navštívili jsme muzeum Emila a Dany Zátopových.

K neformálním částem programu patřila hlavně posezení s učiteli, kdy se povídalo o všem možném.

Týden uplynul jako voda a naši hosté odjížděli domů plni dojmů.

 Dagmar Kovářová

Sdílet: