Díky ochotným příznivcům Valašenky, zejména panu řediteli ZŠ ve Vidči Z. Chrásteckému, panu P.Zetkovi a majitelům restaurace Milano , jsme se po několikaleté odmlce pokusili o obnovení tradice Posezení u cimbálu.

16.11.2010 jsme se nejdříve sešli v 16 hod, nad šálkem čaje a dobrotami, připravenými ochotnými maminkami, s rodiči dětí, navštěvujících tento folklorní kroužek. Připomněli jsme si, jak má vypadat kroj, jak se česat k vystoupením a řekli  něco málo o plánech na tento školní rok.

Poté nám čas do 17. hod.  zpestřila hrou na malý cimbál, rovněž malá, žákyně 2.tř, Katka Fryšarová. Snad všichni museli obdivovat její um, ale i  práci, kterou odvedl její učitel, pan J. Cáb.

Akce pro naše příznivce byla naplánována na 17hod. Program začal malými ukázkami 2měsíční práce malých, středních i nejstarších žáků – folklóristů. I když některé z dětí navštěvují soubor teprve 2 měsíce, dokázaly se zařadit mezi stálé tanečníky. Všichni si zasluhují velkou pochvalu!

Hudební doprovod na harmoniku  zajistila p. uč. Smílková, přívětivým průvodcem celým programem byl pan ředitel Chrástecký. Ten nezapomněl ani na díky rodičům, kteří své děti k  lásce k lidové písni a tancům podporují.

Sdílet: