Přijali jsme milé pozvání nového pořadatele Josefovského jarmarku – TK – abychom se 19.3.2011 pokusili na rožnovském náměstí písněmi a tanci přivolat jaro.

Netušili jsme, jaký to bude těžký oříšek. Ač byl počátek března slunný, 19.3. jsme se probudili do bělounkého dne. Padal mokrý sníh a teplota vzduchu se držela u 3stupňů. Nastalo těžké rozhodování. Jak vše zorganizovat, abychom dostáli slibu. Kryté pódium nás přesvědčilo.

29 dětí Valašenky nejdříve vyneslo Mařenu a poté písněmi a tanci oslavilo jaro.Všem rodičům, kteří načančané děti přivezli, našim drobečkům, kteří v krojích s krátkými rukávky předvedli pěkný výkon, paní učitele Smílkové, doprovázející děti na harmoniku i paní vedoucí I. Mandulové, která věnuje dětem spoustu volného času patří obdiv a veliký dík. Snad jsme tímto drobným střípkem přispěli k reprezentaci naší školy. Velkou podporou nám byla i přítomnost pana učitele Drdy a pana ředitele, odměnou nejen horký čaj, valašské koláče přichystané na MěÚ a voňavé Štramberské uši od paní Radmily Klosové, ale i penízky do naší piokladničky.

Odpoledne 16dětí pokračovalo a vystoupilo, za zvuku harmoniky paní učitelky Smílkové, s krátkým prográmkem  pro 40 důchodců v Hážovicích.

  D. Halamíková, vedoucí Valašenky

Sdílet: